Geld moet rollen: Bournemouth betaalt grof geld voor concurrent Senesi

Geld moet rollen: Bournemouth betaalt grof geld voor concurrent Senesi

31-01-2023 22:57 Laatste update: 23:33
18

AFC Bournemouth betaalt grof geld voor Oekraïens toptalent Illya Zabarnyi. De Engelse club telt 23 miljoen euro neer voor de centrumverdediger, die overkomt van Dinamo Kiev en gaat concurreren met Marcos Senesi.

Met Zabarnyi haalt Bournemouth, dat als nummer 18 van de Premier League moet vrezen voor degradatie, een enorm talent in huis. De pas twintigjarige verdediger heeft al een karrenvracht ervaring opgedaan. Zo speelde hij al 24 interlands voor Oekraïne. Zabarnyi tekent een lang contract, tot de zomer van 2028.

Technisch directeur Neill Blake denkt dat hij één van de meest talentvolle verdedigers in huis haalt, laat hij weten tegenover de clubkanalen. "Ondanks zijn jonge leeftijd, heeft hij laten zien op het hoogste niveau te kunnen spelen voor club en land. Hij is één van de meest gewilde jonge verdedigers ter wereld."

Zabarnyi komt over van Dinamo Kiev, waar hij ook een vaste waarde is. Bij Bournemouth hoopt hij het Senesi lastig te maken. De Argentijnse centrumverdediger kwam afgelopen zomer over van Feyenoord en speelt vaker wel dan niet.