'Witte rook: Chelsea en Benfica eindelijk akkoord over megatransfer Fernández'

'Witte rook: Chelsea en Benfica eindelijk akkoord over megatransfer Fernández'

31-01-2023 23:02 Laatste update: 23:44
44

Chelsea heeft de megatransfer van Enzo Fernández over de streep getrokken. Dat meldt Fabrizio Romano, een uur voor het verstrijken van de deadline. Fernández wordt de op vijf-na-duurste speler aller tijden.

'HERE WE GO', deelt Romano met de wereld: Chelsea en Benfica zijn akkoord over Fernández en zullen de langverwachte toptransfer op zeer korte termijn wereldkundig maken. The Blues betalen 120 miljoen voor de 22-jarige middenvelder en verdelen het bedrag over drie termijnen in twee seizoenen. Op Stamford Bridge ligt een contract tot medio 2031 klaar.

Fernández maakte grote indruk op het WK en won als basisspeler de wereldtitel met Argentinië. Het leverde hem veel belangstelling op, maar Chelsea bleek al snel de club met de dikste portemonnee. Begin januari leken de onderhandelingen spaak te lopen, maar in de laatste week van de winterse transferperiode besloten de kooplustige Londenaren alsnog te voldoen aan de minimale afkoopsom van 120 miljoen euro in het contract van Fernández.

Het was al langer duidelijk dat Fernández zijn zinnen had gezet op een Premier League-move. Hij speelde pas een half jaar voor Benfica, dat hem wegplukte van River Plate, en kwam tot 29 wedstrijden in Portugese dienst. River ontvangt door een doorverkooppercentage naar verluidt 41 (!) miljoen euro. Dat is nota bene een recordtransfer voor de Argentijnen.

Fernández is na Mykhaylo Mudryk, David Datro Fofana, Andrey Santos, Benoît Badiashile, Noni Madueke, Malo Gusto en João Félix de achtste winterversterking van Chelsea. Door de nieuwe investering komt het totaal aan transferuitgaven dit seizoen op 610 miljoen euro.