Doemscenario dreigt voor Ziyech: Chelsea is te laat, transfer serieus in gevaar

Doemscenario dreigt voor Ziyech: Chelsea is te laat, transfer serieus in gevaar

01-02-2023 00:26 Laatste update: 00:46
33

Een absoluut doemscenario lijkt zich te voltrekken voor Hakim Ziyech. Zijn droomtransfer naar Paris Saint-Germain valt mogelijk in het water, doordat Chelsea cruciale papieren te laat heeft opgestuurd naar Parijs. De clubs zoeken nu naar een oplossing.

Na moeizame onderhandelingen kwamen PSG en Chelsea op Deadline Day toch tot een akkoord over de verhuur van Ziyech. Alleen het papierwerk hoefde nog in orde gemaakt te worden, maar dat lukte niet: beide clubs hebben de contracten ondertekend, maar ze zijn niet op tijd opgestuurd. Dat melden verschillende media. Volgens het toonaangevende L'Équipe ligt de schuld bij Chelsea.

De droomtransfer van Ziyech naar PSG staat dus op losse schroeven. De clubs onderzoeken nu of er nog een oplossing mogelijk is. De FIFA is alleen resoluut met het handhaven van de transferwindow. Het lijkt bijzonder onwaarschijnlijk dat de wereldvoetbalbond PSG, Chelsea en Ziyech gaat matsen.

Zelf is Ziyech momenteel gestrand in de kantoren van Paris Saint-Germain. De Marokkaans international heeft alles op alles gezet om de transfer te laten plaatsvinden. Ziyech was zelfs bereid om financiële offers te brengen en is nu uiteraard zeer teleurgesteld.

Als de transfer daadwerkelijk in het water valt, moet Ziyech terugkeren naar Londen en het seizoen afmaken bij Chelsea. De creatieve linkspoot verblijft momenteel al in Parijs, waar hij medisch gekeurd werd. Bij Chelsea heeft de oud-speler van sc Heerenveen, FC Twente en Ajax nog een contract tot medio 2025.