PSV gelukkig voor opgeluchte Van Ginkel: Ik gun het hem van harte

PSV gelukkig voor opgeluchte Van Ginkel: "Ik gun het hem van harte"

01-02-2023 01:02
44

Het duurde veel langer dan hij van tevoren kon inschatten, maar Marco van Ginkel is officieel speler van Vitesse. De middenvelder (30) is blij met zijn terugkeer op het oude nest. PSV-directeur Marcel Brands gunt hem de overstap.

"Het duurde even...", lacht Van Ginkel, wiens transfer ná het verstrijken van de transferdeadline naar buiten werd gebracht, bij ESPN. "Ik dacht dat het wel wat eerder zou gebeuren, maar soms blijkt het toch langer te duren dan je hoopt. Ik heb dit gelukkig al een paar keer meegemaakt, maar ik moet zeggen: je went er niet aan."

Tekst gaat door onder tweet

Van Ginkel heeft voor anderhalf seizoen getekend in Arnhem. Bijna tien jaar geleden speelde hij zijn laatste wedstrijd voor Vitesse, dat hem in 2013 verkocht aan Chelsea. Na periodes bij AC Milan, Stoke City en PSV keert hij nu terug.

In Eindhoven gaan ze Van Ginkel missen. "Marco wilde heel graag spelen", bevestigt directeur Marcel Brands aan PSV. Hij gunt de routinier zijn transfer. "Buiten een fantastisch mens is het ook een superprof. Ik gun het hem van harte. We zullen hem zeker missen als mens en speler. Maar ik ben blij voor hem."