Leicester maakt van WK-uitblinker Souttar duurste Australische speler ooit

Leicester maakt van WK-uitblinker Souttar duurste Australische speler ooit

01-02-2023 07:30 Laatste update: 09:46
7

Leicester City heeft zich op de valreep versterkt met Harry Souttar. De verdediger, die op het WK in Qatar hoge ogen gooide met Australië, komt over van Stoke City.

Leicester maakte de komst van de 24-jarige Souttar in de nacht van maandag op dinsdag bekend via de officiële clubkanalen. De club betaalt zeventien miljoen euro aan Stoke. Daarmee gaat de centrale verdediger de boeken in als de duurste Australische speler aller tijden. 

Souttar liep aan het begin van het seizoen een ernstige blessure op, die hem tot november aan de kant hield. Mede daardoor speelde hij deze jaargang slechts zeven competitieduels. Wel was hij net op tijd fit voor het WK. Daar maakte hij indruk met de Socceroos, die onder leiding van bondscoach Graham Arnold de achtste finale wisten te halen. Daarin was de latere wereldkampioen Argentinië te sterk. 

Leicester kan de defensieve impuls goed gebruiken. De ploeg van manager Brendan Rodgers, die veertiende staat in de Premier League, incasseerde al 35 treffers. Alleen Bournemouth (42) kreeg vaker een doelpunt om de oren.