FC Groningen greep naast Nederlandse spelers: 'Speld in een hooiberg'

FC Groningen greep naast Nederlandse spelers: 'Speld in een hooiberg'

01-02-2023 07:25 Laatste update: 09:46
75

Mark-Jan Fledderus denkt niet aan opstappen bij FC Groningen. De technisch directeur ligt onder vuur vanwege de teleurstellende prestaties van de Trots van het Noorden.

Groningen is de hekkensluiter van de Eredivisie en dus heerst er veel onrust. In de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur kwamen er zelfs boze fans het veld op om verhaal te halen. "Het ergste is natuurlijk hoe de club is. Dat is dramatisch op dit moment, het is crisis", stelt Fledderus bij ESPN.

"Er is natuurlijk heel veel misgegaan", vervolgt Fledderus. "We hadden grote plannen met Frank Wormuth als trainer, dat is alleen niet gelopen zoals we hadden gehoopt. We hebben best wel een jonge selectie met veel potentieel, maar de selectie is onervaren. Als ze dan in zo'n situatie komen als waar we nu inzitten, vinden ze het lastig om daar mee om te gaan. Er komt heel veel druk en negativiteit bij kijken."

Fledderus erkent dat Groningen daarom inzette op ervaren Nederlandse spelers deze winter, zoals Jeffrey Bruma en Marco van Ginkel. "Het liefst had ik er wat meer ervaring bij gehad. Ook Nederlandse jongens, die uit het juiste hout gesneden zijn. Maar die zijn als een speld in een hooiberg te vinden. Dat blijkt gewoon enorm lastig. Of je komt in een categorie spelers die al heel lang niet heeft gespeeld." Uiteindelijk versterkte Groningen zich met voornamelijk Scandinavische spelers.

Fledderus is ondertussen niet van plan om de handdoek te gooien. "Ik ben geen wegloper, ik ben een topsporter en een winnaar. Ik vecht totdat iemand tegen mij zegt: sorry Mark-Jan we denken dat het beter is als iemand anders het gaat doen. Er is onrust, vooral extern, maar ik voel intern wel vertrouwen."