Gorter ziet Ajax 'duidelijk signaal' afgeven en is Van der Sar dankbaar

Gorter ziet Ajax 'duidelijk signaal' afgeven en is Van der Sar dankbaar

01-02-2023 07:44
59

Jay Gorter kan niet wachten om weer wekelijks te spelen. De 22-jarige doelman wordt door Aberdeen gehuurd van Ajax, waar doorbreken het doel blijft.

"Ik wilde heel graag tijdelijk vertrekken. Ik heb er gesprekken over gehad met Ajax en zij stonden er ook prima in, als zij een andere keeper zouden vinden", stelt Gorter bij ESPN. De komst van Gerónimo Rulli maakte de weg voor hem vrij. "Ik moest alleen wel bijtekenen om verhuurd te kunnen worden. Er was ook geen sprake van een transfer, ik mocht alleen op huurbasis vertrekken. Het liefst ook zo kort mogelijk. Ze hebben heel veel vertrouwen in mij."

Dat vertrouwen miste Gorter wel een beetje van Alfred Schreuder, die hem na zijn flaters in de Johan Cruijff Schaal op de bank zette. De oud-keeper van Go Ahead Eagles stelt dat hij een 'rotperiode' achter de rug heeft. "Ik heb die dip wel gevoeld. Het was ook aan me te zien. Ik heb mezelf geprobeerd te herpakken en mezelf zo opgewerkt dat Ajax nu weer wilde bijtekenen. Dat is voor mij een prijsje voor dat ik altijd heb doorgezet."

Ook het vertrouwen van Ajax-directeur Edwin van der Sar doet hem goed. "Hij heeft zich sterk voor mij gemaakt. Mooi toch? Ik ben opgegroeid met het kijken van YouTube-filmpjes van Edwin", stelt Gorter in De Telegraaf. "Door mijn contract tot de zomer van 2026 te verlengen, geeft Ajax een duidelijk signaal af: dat ze in mij nog steeds een keeper voor de toekomst zien."

Nu wil Gorter eerst zo veel mogelijk minuten maken bij Aberdeen. "Komende zomer kom ik terug in Amsterdam met een berg ervaring in mijn rugzak."