Fulham sluit op valreep deal met Arsenal: serieuze concurrentie voor Tete

Fulham sluit op valreep deal met Arsenal: serieuze concurrentie voor Tete

01-02-2023 08:27
11

Fulham heeft op de valreep nog een concurrent voor Kenny Tete gehaald. De Londense club neemt Cédric Soares op huurbasis over van stadgenoot Arsenal.

De 31-jarige Portugees kon bij de Premier League-koploper niet op veel speeltijd rekenen. Dit seizoen kwam hij niet verder dan twee korte invalbeurten. Een verhuur aan Fulham biedt nu uitkomst voor Cédric, die de concurrentie moet aangaan met Tete. De 27-jarige Nederlander is doorgaans basisspeler op Craven Cottage.

"Cédric heeft veel ervaring tegen sterke tegenstanders, in internationale wedstrijden en in de Premier League. Ik ben blij dat we een akkoord hebben kunnen sluiten met Arsenal. Ik kijk ernaar uit om hem op te zien bloeien onder manager Marco Silva", vertelt Fulham-eigenaar Tony Khan.

Naast Tete en Soares heeft Fulham met Kevin Mbabu overigens nog een derde rechtsback in de selectie. Het was desondanks al enige tijd duidelijk dat de club op zoek was naar versterking. Ook Milan van Ewijk en Joshua Brenet werden gelinkt aan een transfer.

Cédric kwam eerder onder meer uit voor Sporting Portugal en Southampton. Bij Arsenal heeft hij nog een contract tot medio 2024.