Blind snapt Ajax niet: 'Dan had je Schreuder eerder moeten ontslaan'

Blind snapt Ajax niet: 'Dan had je Schreuder eerder moeten ontslaan'

01-02-2023 09:24
117

Danny Blind vindt dat Ajax te lang heeft gewacht met het ontslag van Alfred Schreuder. Volgens de voormalig commissaris van de Amsterdammers had er eerder ingegrepen moeten worden als verandering nodig werd geacht.

"Het is uiterst teleurstellend, maar totaal niet onverwacht", stelt Blind over het ontslag van Schreuder na het gelijkspel tegen FC Volendam (1-1). "Qua resultaten begon hij nog goed, maar het is nooit rustig geweest, met alle perikelen eromheen. Dan is het duidelijk."

Blind begrijpt echter weinig van het moment van het ontslag. "Nee, dat snap ik dan weer niet zo", stelt hij bij Ziggo Sport. "Ik denk dat je het eerder had kunnen of moeten doen, als je daarin een andere keuze wilde maken. Dan had je vanaf november een andere aanloop kunnen hebben. Nu moet je dat doen terwijl je net een paar weken bent opgestart. Dat is nooit ideaal."

Daley Blind
De voormalig assistent van Louis van Gaal bij Oranje beaamt dat zijn zoon Daley mogelijk nog bij Ajax had gespeeld als Schreuder eerder was ontslagen. "Dat had gekund. Bayern meldde zich pas eind december en de competitie stopte midden november. Dan hadden de zaken anders kunnen lopen, ja. Daley had de hoop en de verwachting dat hij zijn carrière bij Ajax zou afsluiten."

Na het ontslag van Schreuder schoof John Heitinga door als interim-trainer. De voormalig verdediger lijkt het seizoen af te mogen maken.