Van Ginkel ziet oude tijden herleven: 'Dagelijks contact met Davy'

Van Ginkel ziet oude tijden herleven: 'Dagelijks contact met Davy'

01-02-2023 09:43
23

Marco van Ginkel hield de laatste weken nauw contact met zijn maatje Davy Pröpper. De middenvelders debuteerden in hetzelfde seizoen voor Vitesse en keren nu ook op hetzelfde moment terug bij de Arnhemse club.

Van Ginkel rondde op Deadline Day zijn overstap van PSV naar Vitesse af, terwijl Pröpper vorige week al een contract tekende. "Ik heb dagelijks contact met hem gehouden over zijn situatie. Natuurlijk is het superleuk dat we weer samen gaan spelen. Davy is weer helemaal blij en heeft er zin in, en ik ook. We gaan er iets moois van maken", reageert Van Ginkel in gesprek met Vitesse TV.

"Het voelt alsof er oude tijden herleven, ook met de huidige technische staf bij Vitesse", vervolgt de achtvoudig international, verwijzend naar Phillip Cocu. Zelf is hij ook blij met zijn terugkeer op het oude nest. "Ik ben de afgelopen tien jaar op veel mooie plekken geweest, maar een comeback bij Vitesse heb ik in de tussentijd altijd in mijn hoofd gehouden. Deze club heeft mij grootgebracht, als voetballer en als mens. Het is prachtig om nu terug te keren, helemaal nadat Davy hetzelfde heeft gedaan."