'River Plate profiteert: 41 miljoen van Fernández-deal naar Argentinië'

'River Plate profiteert: 41 miljoen van Fernández-deal naar Argentinië'

01-02-2023 09:55
20

Chelsea verbreekt niet alleen het eigen transferrecord met de komst van Enzo Fernández, maar helpt ook River Plate aan een recordbedrag. De Argentijnse club ontvangt een fors deel van de transfersom vanwege een doorverkooppercentage.

Volgens Argentijnse media gaat het om bijna een derde van het totale bedrag, zo'n 41 miljoen euro. Nooit eerder kreeg River Plate zo veel geld voor een speler. Het record was tot op heden in handen van Javier Saviola, die in 2001 voor 35 miljoen de overstap maakte naar Barcelona. Manchester City-aanvaller Julián Álvarez staat op de derde plaats met een transfersom van 21,5 miljoen.

River Plate verkocht Fernández pas vorige zomer aan Benfica. Met die transfer was toen zo'n tien miljoen gemoeid. De 22-jarige middenvelder ontwikkelde zich razendsnel bij de Portugese topclub, waarna hij ook voor Argentinië furore maakte op het WK. Chelsea besloot daarom 121 miljoen euro over te maken naar Lissabon. De megatransfer kreeg dinsdag kort voor de deadline zijn beslag.

Dat een fors gedeelte naar River Plate vloeit, betekent logischerwijs dat Benfica minder over houdt aan de deal. De club van coach Roger Schmidt ontvangt desondanks nog zo'n tachtig miljoen.