Bayern bekert met Blind tegen Mainz: is het nu of nooit voor de Nederlander?

Bayern bekert met Blind tegen Mainz: is het nu of nooit voor de Nederlander?

01-02-2023 14:00 Laatste update: 11:37

ADVERTORIAL – Woensdagavond maken FSV Mainz en Bayern München uit wie zich bij de laatste acht van de DFB Pokal mag voegen. Dat betekent dat er opnieuw een kans is dat Daley Blind zijn eerste minuten voor Der Rekordmeister gaat maken. Unibet heeft een aantal mooie odds rondom zijn persoon!

De afspraken van kamp-Blind

Het verhaal van Daley Blind is bekend. De verdediger liet zijn contract ontbinden bij Ajax waarna Bayern München er als de kippen bij was om hem in te lijven. Dat Blind elke week een vaste waarde zou zijn voor de Duitse kampioen werd op voorhand niet verwacht, maar volgens Remco Oversier – één van de general managers van het zaakwaarnemerskantoor SEG – zijn er duidelijke afspraken gemaakt over de rol van de linkspoot in de selectie van Bayern. "Hij gaat geheid aan spelen toekomen", klinkt het onlangs uit de mond van Oversier tegenover ESPN.

Nog geen account bij Unibet? Registreer je nu en krijg €40 aan Free Bets na je eerste inzet!

Extra concurrentie

De grootste beweegreden van Bayern München om aan te kloppen bij Blind, was het wegvallen van Lucas Hernández. De Fransman, die zowel op linksback als links centraal in de verdediging kan spelen, raakte ernstig geblesseerd en heeft hetzelfde profiel als de voormalig speler van Ajax. De posities linksback en linkercentrale verdediger zijn dus de plekken waar Blind zich op moet richten, maar de voorbije weken heeft Julian Nagelsmann hem daar nog niet geposteerd. De Duitse oefenmeester geeft vooralsnog wekelijks de voorkeur aan Alphonso Davies en Matthijs de Ligt, vriend en landgenoot van Blind.

Op de laatste dag van de transfermarkt zijn de kansen op speeltijd voor Blind zelfs nog een stukje kleiner geworden. João Cancelo – één van de duurste backs ter wereld – wordt minimaal tot het eind van het seizoen gehuurd van Manchester City. De Portugees brak op het grote podium door als rechtsback bij Juventus, waarna The Citizens hem ook voor die positie oppikte. In Engeland ging Cancelo de concurrentie aan met Kyle Walker, maar al snel werd hij door de Spaanse oefenmeester op linksback gezet. Op die positie speelde hij afgelopen seizoen werelds.

Met welk idee Cancelo nu naar Bayern München is gehaald, blijft vooralsnog gissen. Feit is dat Noussair Mazraoui er voorlopig nog even uit ligt en dat Benjamin Pavard en Josip Stanisic het momenteel uitvechten op rechtsback. De strijd lijkt daar nog niet gestreden en dus zou het goed kunnen dat Cancelo de nieuwe rechtsback van Bayern wordt, maar gezien zijn prestaties op links zou het ook zomaar kunnen dat hij op de positie van Blind geposteerd gaat worden.

Nu of nooit voor Blind

Wat de rol van Blind precies gaat zijn is dus nog maar de vraag, maar dat hij zijn opwachting in het bekertoernooi gaat maken is daar wellicht onderdeel van. Mocht de kersverse aanwinst Cancelo woensdagavond aan die kant starten, dan lijkt het een lastig verhaal te worden voor de Nederlander. Heb je het volste vertrouwen in een basisplaats voor Blind? Dan is de odd van 9.00 voor een doelpunt van zijn voet een leuke om te spelen. Houdt Bayern door toedoen van de Nederlander de nul? Dan krijg je daar 2.80 voor op Unibet. Denk je dat de club voor de vijfde keer op rij gelijk speelt (na negentig minuten)? Dan kan je de odd van 4.80 die daar voor staat spelen bij de bookmaker.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen: voetbalprimeur.nl/speel-bewust

Advertorial Kansspelen

Deze advertorial is helaas niet beschikbaar, omdat je volgens onze systemen niet in de wettelijke doelgroep valt content/uitingen over online kansspelen mag zien. Bezoek onze Speel Bewust-pagina voor meer informatie over online kansspelen.