Adekanye: 'Ik dronk, smeet met geld, deed van alles. Van binnen was ik kapot'

Adekanye: 'Ik dronk, smeet met geld, deed van alles. Van binnen was ik kapot'

01-02-2023 11:37
31

Hij speelde bij Ajax, FC Barcelona, PSV, Liverpool, SS Lazio, Cádiz, ADO Den Haag en Crotone, maar Bobby Adekanye heeft bij Go Ahead Eagles pas het gevoel dat zijn carrière is begonnen. De 23-jarige aanvaller heeft het niet altijd makkelijk gehad.

Adekanye heeft voor zijn gevoel zijn rust gevonden in Deventer, nadat zijn carrière bij SS Lazio in het slop raakte. De periode in Italië was een dieptepunt. "Ik werd uit de selectie gehaald en was elk weekend vrij. Er werd niet op me gelet, ik voelde me niet goed daar", vertelt de uitblinker van Go Ahead in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad.

"Ik was jong, had veel geld en begon een beetje roekeloos te worden. Ik raakte het helemaal kwijt", erkent Adekanye. "Ik ging in mijn eentje naar Parijs voor een dagje, vaak alleen de stad in. Ik dronk, smeet met geld, deed van alles. Soms kwam ik op trainingen nadat ik maar twee uurtjes geslapen had of nog minder. Dat soort dingen."

"Ik was van binnen kapot, ik had het gevoel dat niemand mijn talent nog zag en ik voelde me heel eenzaam. Op een dag kwam ik thuis, best wel dronken, en keek ik mezelf in de spiegel aan. Ik zei dat het moest veranderen. Mijn carrière kon niet eindigen voordat het echt begonnen was."

Adekanye belde zin zaakwaarnemer, die hem naar Go Ahead Eagles bracht. Dit seizoen is hij de grote smaakmaker in Deventer met vijf goals en vier assists. "Ik wil nu voor een langere tijd in Nederland blijven. Hier kennen ze me en ik heb gemerkt dat ze hier meer vertrouwen in mij hebben. Ik wil hier stappen maken, misschien naar een club in de top-drie en dan zien we wel waar ik nog beland."