Het is klaar: Chelsea boort Ziyech droomtransfer naar PSG door de neus

Het is klaar: Chelsea boort Ziyech droomtransfer naar PSG door de neus

01-02-2023 11:52 Laatste update: 14:19
156

Hakim Ziyech verruilt Chelsea definitief niét voor Paris Saint-Germain. Dat heeft de juridische commissie van de Franse voetbalbond woensdagochted bepaald, bijna twaalf uur na het verstrijken van de transferdeadline.

Ziyech zou op Deadline Day de overstap maken van Chelsea naar PSG, maar door geblunder van de Londense club is de huurdeal van de baan. De Londenaren kregen het voor elkaar de formulieren tot drie keer toe verkeerd te versturen. Daardoor werd de deadline niet gehaald.

PSG ging kort na middernacht in beroep en eiste alsnog groen licht. Om 10.30 uur kwam de juridische commissie van de Franse voetbalbond bijeen om de zaak te onderzoeken, maar dat leverde niet het gewenste resultaat op: Ziyech keert onverrichter zake terug naar Chelsea.

De situatie is extreem pijnlijk voor Ziyech, nu Chelsea zijn droomtransfer heeft getorpedeerd. The Blues gaven deze winter 330 miljoen euro uit aan spelers als Enzo Fernández, Mykhaylo Mudryk en Noni Madueke, maar het afronden van de Ziyech-deal bleek te moeilijk.

Ziyech was op Deadline Day de hele dag in Parijs, waar hij medisch werd gekeurd. Voor de 29-jarige spelmaker, die eerder uitkwam voor sc Heerenveen, FC Twente en Ajax, rest niets anders dan zich te richten op Chelsea. In januari kreeg hij wel wat meer speelminuten van manager Graham Potter.