Paixão dankbaar bij Feyenoord: 'Hij is mijn steun en toeverlaat'

Paixão dankbaar bij Feyenoord: 'Hij is mijn steun en toeverlaat'

01-02-2023 12:25
43

Igor Paixão merkt dat hij stappen zet in zijn ontwikkeling bij Feyenoord. De 22-jarige Braziliaan kampte onder meer door de taalbarrière met wat aanpassingsproblemen, maar landgenoot Danilo is een grote steun.

"Alles is anders in Europa, maar ik probeer heel snel heel veel te leren. Danilo helpt me daarbij. Hij legt uit wat de trainer wil dat ik doe. Daarna doe ik het", zegt Paixão tegen Voetbal International. "Danilo is mijn steun en toeverlaat, hij helpt me met alles. Daarbij waardeer ik hem ook als voetballer. Als je het hebt over hard werken, is Danilo een voorbeeld voor iedereen."

Paixão hoopt zo snel mogelijk met de andere spelers van Feyenoord te kunnen communiceren. "Om het echt naar je zin te hebben, moet je wel kunnen praten met mensen. Danilo was en is mijn tolk, maar ik ben nu zelf hard bezig Engels te leren en een beetje Nederlands. Met wat Spaans kan ik communiceren met de andere Zuid-Amerikaanse jongens. Dit alles komt nog eens boven op wat ik voetballend allemaal nog moet leren. Daarom weet ik ook dat ik nog tijd nodig heb. Ik ben net in Europa, alles moet eigenlijk nog beginnen."

Paixão vindt al steeds beter zijn draai. Zo was hij belangrijk in De Klassieker. "De goal tegen Ajax is misschien wel de mooiste in mijn carrière, maar nu is het belangrijk dat ik dit doorzet", stelt hij. Zondag wacht de volgende topper tegen PSV. "Kampioen? Waarom niet? Dit Feyenoord is gewoon een hele goede ploeg. Als je ons zag tegen Ajax: we waren voor rust beter dan zij en erna eigenlijk ook. We waren agressiever, hadden meer kansen om te winnen. Wanneer het ons lukt zo te blijven spelen, zullen we tot het einde van het seizoen een serieuze kanshebber zijn voor het kampioenschap."