Transfersoap in België: Genk kaapt spits, Anderlecht zwaar ontstemd

Transfersoap in België: Genk kaapt spits, Anderlecht zwaar ontstemd

01-02-2023 13:22
15

Toluwalase Arokodare heeft zich de woede van Anderlecht op de hals gehaald. De 1.97 meter lange spits bereikte een akkoord met Paars-Wit en onderging de medische keuring in Brussel, maar vervolgens vertrok hij met de noorderzon. Hoewel, hij tekende niet veel later bij KRC Genk.

De 22-jarige Nigeriaan werd al op de voet gevolgd door de media-afdeling van Anderlecht, dat alles in gereedheid bracht voor de officiële presentatie. Arokodare besloot op het laatste moment echter dat hij toch liever bij de Belgische koploper Genk aan de slag gaat. Bij die club is hij de opvolger van Paul Onuachu, die op Deadline Day naar Southampton vertrok voor liefst achttien miljoen euro plus drie miljoen aan bonussen.

Genk betaalt op zijn beurt naar verluidt zo'n vijf miljoen euro aan de Letse topclub Valmeira FC, dat Arokodare het afgelopen half jaar al bij het Franse Amiens stalde. Volgens Belgische media blijft Anderlecht zwaar ontstemd achter door de handelswijze van de competitiegenoot en de spits. Wel werd met Islam Slimani nog een alternatief gevonden. De 34-jarige Algerijn komt over van Stade Brest. Eerder speelde hij voor onder meer Leicester City, Olympique Lyon en Sporting Portugal.