Wat een pech: deze transfers vonden op Deadline Day toch géén doorgang

Wat een pech: deze transfers vonden op Deadline Day toch géén doorgang

01-02-2023 16:00 Laatste update: 16:06
9

Het is de nachtmerrie van veel voetballers: een prachtige transfer die op de loer ligt, maar op het laatste moment afketst. Hakim Ziyech was één van de grootste pechvogels deze transferwinter, maar zeker niet de enige. VoetbalPrimeur zet de opmerkelijkste verhalen op een rijtje.

Hakim Ziyech - Chelsea naar Paris Saint-Germain

Het was één van de grootste primeurs aan het begin van Deadline Day, Paris Saint-Germain was bezig met de komst van Ziyech. Het ging om een huurdeal tot het eind van dit seizoen en de middenvelder was al in Frankrijk om zo snel mogelijk de medische keuring te kunnen doen. Uiteindelijk liep het allemaal anders, door het handelen van zijn club Chelsea. De Londenaren waren nog druk met verschillende transfers, waardoor ze het voor elkaar kregen om in het geval van Ziyech drie keer de verkeerde documenten naar Parijs te sturen. De Marokkaanse middenvelder bleef in spanning zitten en zag uiteindelijk de transferdeadline verstrijken zonder dat het papierwerk in orde was. PSG stapte nog naar de tuchtcommissie, maar het had allemaal geen zin. Het geblunder van Chelsea zorgde ervoor dat hij alsnog het vliegtuig terug naar Londen moest pakken.

Sofyan Amrabat - Fiorentina naar FC Barcelona

Niet alleen Ziyech, maar ook Amrabat kon na zijn geweldige WK met Marokko een prachtige overstap maken. Barcelona meldde zich bij zijn club Fiorentina om de middenvelder uit Huizen te kunnen huren. De optie tot koop in deze overeenkomst bleek het struikelblok. Barcelona wilde een vrijblijvende optie in het contract opnemen, Fiorentina wilde dat de Catalanen Amrabat verplicht zouden overnemen na de huurperiode. Barcelona kon hier door de financiële situatie niet aan voldoen en de droom van de middenvelder spatte zo uiteen, ondanks dat Amrabat zelf dolgraag wilde.

Thomas van den Belt - PEC Zwolle naar Feyenoord

Na het mislopen van Ramiz Zerrouki wilde Feyenoord koste wat kost nog een middenvelder hebben. Van den Belt moest de nieuwe aanwinst worden, maar een bod van de Rotterdammers kwam nooit in de buurt van de verwachtingen van PEC. Voor de Zwollenaren is de promotie naar de Eredivisie het allerbelangrijkst en daarom wilden ze Van den Belt het seizoen in Zwolle af laten maken. Feyenoord ging daar niet mee akkoord en dus liepen de onderhandelingen spaak. Bij PEC Zwolle hopen ze in ieder geval dat het in de zomer alsnog van een deal komt.

Johan Bakayoko - PSV naar Paris Saint-Germain

Zelf heeft de speler zich niet uitgesproken over deze transfer, maar een apart verhaal blijft het wel. Op Deadline Day werd bekend dat PSG een bod had gedaan op de negentienjarige Bakayoko van PSV. De hoogte van de aanbieding bleef eerst onbekend, totdat het uiteindelijke bedrag van vijftien miljoen euro naar buiten kwam. Voor een jeugdspeler een astronomische som, maar PSV hield voet bij stuk en veegde het bod resoluut van tafel. Nu willen de Eindhovenaren Bakayoko belonen voor zijn aanblijven en hem een nieuw contract geven. 

Nicolo Zaniolo - AS Roma naar Bournemouth AFC

Het verhaal van Zaniolo is er een die lijkt op een echte vechtscheiding. De Italiaanse middenvelder stak al geruime tijd niet onder stoelen of banken dat hij weg wilde bij AS Roma. Bournemouth wilde daar op inspelen en kwam met een bod 35 miljoen euro dat door de Romeinen werd geaccepteerd. Ondertussen werd Zaniolo bedreigd door zijn eigen fans, omdat hij zo vaak aan gaf te willen vertrekken. Toch wees hij het bod van Bournemouth af, maar daar kwam hij op Deadline Day op terug. Toen hij net naar Engeland wilde vliegen belde Bournemouth met de afwijzing, omdat ze al te veel hadden uitgegeven. Zaniolo moet daardoor bij de club blijven, waar hij zichzelf inmiddels onmogelijk heeft gemaakt.

Moisés Caicedo - Brighton and Hove Albion naar Arsenal

Het moest de klapper worden van de koploper in de Premier League. Arsenal wilde het transferrecord verbreken voor Caicedo. The Gunners boden tachtig miljoen euro op de Ecuadoriaanse middenvelder en dat bedrag leek op een succes uit te lopen. Caicedo wilde zelf dolgraag en had al afscheid genomen van de fans, maar Brighton dacht daar anders over. De clubleiding vond dat Caicedo veel meer moest opleveren en wees Arsenal de deur, waardoor de teleurgestelde koploper besloot Jorginho binnen te halen.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Moisés Caicedo23 (@moises_caicedo55)