FC Emmen slaat toe na contractontbinding in Groningen: 'Een buitenkans'

FC Emmen slaat toe na contractontbinding in Groningen: 'Een buitenkans'

01-02-2023 13:34 Laatste update: 13:48
82

FC Emmen heeft zich versterkt met Mike te Wierik. De dertigjarige centrale verdediger tekent een contract tot de zomer van 2025 op De Oude Meerdijk.

Te Wierik was transfervrij, nadat hij op Deadline Day zijn contract bij FC Groningen liet ontbinden. Hij speelde sinds 2017 voor de Trots van het Noorden, behoudens een uitstapje naar Derby County in het seizoen 2020/2021. De ervaren verdediger was een vaste waarde en droeg de aanvoerdersband, maar raakte onder de nieuwe trainer Dennis van der Ree uit de gratie. Door de komst van Mats Bech Sorensen en Matej Chalus vertroebelde zijn perspectief helemaal.

"Mike is een zeer gewaardeerde speler voor FC Groningen geweest en heeft in twee periodes hartstikke goed werk geleverd voor de club. Hij is in situatie gekomen waar hij niet happy mee was. Dat paste eigenlijk ook niet meer bij zijn status", verklaarde technisch manager Mark-Jan Fledderus bij FC Afkicken.

FC Emmen gaat nu met Te Wierik, die eerder uitkwam voor Heracles Almelo, aan de haal. "Het binnenhalen van Mike was voor ons een buitenkans. Hij is een zeer betrouwbare speler met een schat aan ervaring. Hij weet precies wat er gevraagd wordt en kan daarin een belangrijke aanvulling zijn in onze selectie. Bovendien kan hij de ploeg op sleeptouw nemen", reageert voorzitter Ronald Lubbers.

Voor Emmen is Te Wierik na Oussama Darfalou (MAS Fes), Dennis Vos (Jong PSV) en Jeremy Antonisse (Jong PSV, huur) de vierde aanwinst deze winter. De ploeg van coach Dick Lukkien staat momenteel zestiende in de Eredivisie. Daardoor gaat Te Wierik de strijd aan met zijn oude club Groningen, dat hekkensluiter is.