Feyenoord zonder Szymanski tegen PSV: Pool meerdere weken aan de kant

Feyenoord zonder Szymanski tegen PSV: Pool meerdere weken aan de kant

01-02-2023 13:54 Laatste update: 14:00
114

Een tegenvaller voor Feyenoord: de Rotterdammers kunnen de komende weken geen beroep doen op Sebastian Szymanski. De 23-jarige Pool heeft een knieblessure opgelopen.

Szymanski liep de kwetsuur op tijdens de Eredivisie-topper tegen FC Twente (1-). De aanvallende middenvelder moest zich in de rust laten wisselen voor Quinten Timber. Onderzoek heeft uitgewezen dat hij meerdere weken moet toekijken, maakt Feyenoord bekend.

Het is een tegenvaller voor coach Arne Slot met het oog op de titelstrijd. Szymanski mist onder meer de kraker tegen PSV van zondag. Ook de wedstrijden tegen NEC (KNVB Beker), sc Heerenveen én AZ staan op de tocht. Het treffen met de Alkmaarse rivaal is op 18 februari.

Szymanski is uitgegroeid tot basisspeler in De Kuip. In de Eredivisie schoot hij zes keer raak en was hij vier keer aangever. Daarmee is de spelmaker, samen met Danilo, de meest waardevolle speler van de Rotterdammers.

Feyenoord huurt Szymanski van Dinamo Moskou. De Rotterdammers beschikken over een optie tot koop van naar verluidt een kleine tien miljoen euro.