Roep om rentree Overmars bij Ajax: 'Ik zie een hoop witte boorden rondlopen'

Roep om rentree Overmars bij Ajax: 'Ik zie een hoop witte boorden rondlopen'

1 februari - 16:48 Laatste update: 16:48
213

Het vertrek van Marc Overmars als directeur voetbalzaken bij Ajax is de belangrijkste reden voor het interne gerommel, stelt Keje Molenaar. Volgens de oud-voetballer moeten de Amsterdammers terug naar de kern.

"Terug naar het voetbal. Dat moet weer leidend gaan worden en dan doel ik op alle geledingen binnen de club", zegt Molenaar tegen Voetbal International. "De huidige situatie doet me denken aan twaalf jaar geleden, het moment waarop de problemen niet te overzien waren, maar Johan Cruijff de club weer de juiste weg wees."

Het gedachtegoed van Cruijf moet voor de oplossing zorgen, stelt Molenaar. "Neem zijn stokpaardje, de jeugdopleiding. Daar komt veel te weinig uit door. Als die spelers niet de kwaliteit hebben, moet je daarmee aan de slag gaan", zegt hij. "En in de tussentijd de toppers die blijkbaar niet in de jeugd zitten, van buitenaf halen. Dat is afgelopen zomer hopeloos mislukt. Er zijn voor meer dan honderd miljoen euro geen toppers gehaald, maar middelmaat."

"Het vertrek van Marc Overmars is een kantelpunt geweest en ik heb daar toch een heel slecht gevoel aan overgehouden", aldus Molenaar, die liever gezien had dat Ajax 'grondig onderzoek' had gedaan, zodat de zaak mogelijk met een sisser was afgelopen. "Het voetbal moet terugkeren, want de balans is weg. Ik zie een hoop witte boorden rondlopen, maar je hebt ook voetbalbroeken nodig. Dan kom je toch weer terug bij de visie van de oude meester Johan. Er is niemand met zijn statuur, hij stond boven alle partijen, en dus is de rvc aan zet."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie