'Huuropties, maar ook transferopties, dat wilde ik niet en Ajax al helemaal niet'

'Huuropties, maar ook transferopties, dat wilde ik niet en Ajax al helemaal niet'

04-02-2023 10:01 Laatste update: 10:10
26

Jay Gorter heeft er nog altijd vertrouwen in dat hij door kan breken bij Ajax. Daarom heeft de doelman zich laten verhuren aan het Schotse Aberdeen FC, vertelt hij in #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur.

In Amsterdam had Gorter op dit moment geen perspectief. "Er waren meerdere verhuuropties, dus dat is mooi. Het maakte me niet veel uit of het binnen- of buitenland was. Ik ben nog jong, dus als er iets moois in Nederland voorbij zou komen, zou ik dat ook overwegen. Dan is het een kwestie van afwegen. We hebben naar veel opties gekeken. Huuropties, maar ook transferopties, maar dat wilde ik niet en Ajax al helemaal niet", zegt Gorter.

"Ik was echt toe aan speelminuten en daar heb ik het met Ajax over gehad. Bij Ajax werd het lastig, dus zijn we verder gaan kijken. Er zijn grote competities voorbij gekomen en uiteindelijk is het de Schotse competitie geworden. Daar ben ik heel blij mee", vervolgt de doelman.

Door het aantrekken van Geronimo Rulli werd het er niet beter op voor Gorter, die in Schotland minuten gaat maken. "Ik wist dat Ajax keek naar een eventuele versterking onder de lat. Daar is goed over gesproken. Met de contractverlenging is ook duidelijk wat mijn toekomstperspectief is. Veel spelers gaan met een tweejarig contract op huurbasis weg, maar Ajax wilde het contract openbreken. Dat zegt genoeg over het vertrouwen in mij, maar ik moet meer minuten maken om te laten zien wat ik waard kan zijn in de toekomst."