Van den Boomen en Dallinga weer goud waard voor ongenaakbaar Toulouse

01-02-2023 21:12
35

Thijs Dallinga en Branco van den Boomen hebben woensdagavond opnieuw hun waarde bewezen voor Toulouse. Laatstgenoemde droeg met één goal en twee assists bij aan de 4-1 zege op Troyes.

Toulouse is enorm op dreef na de jaarwisseling. De club pakte tien punten in vijf competitieduels. Woensdagavond moest ook Troyes, de nummer vijftien van de ranglijst, er aan geloven. De overwinning is voor een groot deel op het conto van Van den Boomen te schrijven.

Na ongeveer vijftien minuten spelen stond hij na een combinatie met Brecht Dejaegere aan de basis van de gelijkmaker van landgenoot Dallinga. De spits was afgelopen zondag ook al twee keer trefzeker en staat nu op zeven doelpunten in de Ligue 1. Na ruim een halfuur spelen scoorde Fares Chaïbi, uit een corner van Van den Boomen.

Daarmee kwam Toulouse de vroege achterstand snel te boven. Mama Baldé had de bezoekers in de twaalfde minuut nog op voorsprong gebracht. Tien minuten na rust zette Van den Boomen zelf de 3-1 op het scorebord. De oud-speler van De Graafschap heeft nu vier doelpunten gemaakt en zeven assists gegeven. Alleen Neymar en Lionel Messi waren vaker aangever dit seizoen. Ado Onaiwu bepaalde in de 88e minuut de eindstand nog op 4-1.