RKC voegt zich na doelpuntrijke overwinning op Go Ahead in linkerrijtje Eredivisie

01-02-2023 21:55
13

RKC Waalwijk heeft woensdagavond in eigen huis afgerekend met Go Ahead Eagles: 3-1. De Waalwijkers klimmen door de overwinning voorlopig naar het linkerrijtje op de ranglijst.

Bij RKC was Iliass Bel Hassani de grote afwezige. De spelmaker kreeg afgelopen weekend een rode kaart. Na een vrij rustige openingsfase, waarin de bezoekers recht dachten te hebben op een strafschop, tekende Mats Seuntjens voor de 1-0.

In de blessuretijd van de eerste helft kwam Go Ahead op gelijke hoogte, vrijwel uit het niets. Verdediger José Fontan ging mee naar voren bij een vrije trap en schoot schitterend raak uit de volley. RKC-doelman Etienne Vaessen hoorde de bal alleen maar suizen: 1-1. Er werd nog gekeken naar buitenspel, maar daar was geen sprake van.

De eerste 25 minuten van de tweede helft waren vrij tam, van beide ploegen. Tot het aanbreken van de 71e minuut. Michiel Kramer kreeg een afgemeten voorzet van Seuntjens en knikte de bal perfect binnen. De avond werd nog mooier voor RKC. Yassin Oukili zorgde ongeveer zeven minuten later, met wederom een zeer mooie treffer, voor de 3-1 eindstand.

Door de overwinning klimt de ploeg van trainer Joseph Oosting voorlopig naar de negende plek op de Eredivisie-ranglijst. Voor Go Ahead is het de derde competitienederlaag op rij, na een hele lang reeks met overwinningen en gelijke spelen. Zij staan nu twaalfde.