Eerste prijs voor Ten Hag is binnen handbereik na simpele zege Manchester United

01-02-2023 22:53
16

Manchester United staat in de finale van de League Cup. Over twee wedstrijden was het een maatje te groot voor Nottingham Forest, dat knap de halve eindstrijd haalde. Manchester United neemt het in de finale op tegen Newcastle United.

Na de eerste wedstrijd, die in 3-0 eindigde, was de kans al levensgroot dat Manchester United de eindstrijd zou halen. De echte noodzaak was er niet meer en daarom liet manager Erik ten Hag een aantal reservespelers opdraven. Niet alleen Wout Weghorst speelde, ook doelman Tom Heaton speelde. Kansen waren er voor rust, maar Manchester United was niet scherp genoeg om Nottingham definitief te slachten.

Toch was het in de tweede helft wachten op het doelpunt van Manchester United. Weghorst leek een strafschop te verdienen nadat hij neergeschopt werd, maar geen medewerking van de scheidsrechter kreeg. Kort daarna kon er alsnog gejuicht worden toen Anthony Martial na 73 minuten de ban brak op Old Trafford. Fred besliste het tweeluik drie minuten later.

Op 26 februari neemt Manchester United het op Wembley op tegen Newcastle United. Het is voor Ten Hag de eerste kans die hij krijgt om een prijs te winnen.