Union deelt eerste tik uit in tweeluik met Antwerp: Nieuwkoop goud waard

Union deelt eerste tik uit in tweeluik met Antwerp: Nieuwkoop goud waard

01-02-2023 23:40
27

Union Saint-Gilloise heeft goede zaken gedaan in de strijd om de Belgische beker. Bart Nieuwkoop tekende tegen het Royal Antwerp FC van trainer Mark van Bommel voor de enige treffer van de avond. Over een maand is de return.

Van Bommel kon tegen Union beschikken over Calvin Stengs, omdat zijn schorsing komende donderdag pas ingaat. Ook Vincent Janssen en Jurgen Ekkelenkamp stonden in de basis. Bij Union was er een basisplaats voor Nieuwkoop. De van PSV gehuurde Yorbe Vertessen begon op de bank. 

Union en Antwerp, respectievelijk nummer twee en drie van de Belgische competitie, maakten er allesbehalve een spektakelstuk van in het Stade Joseph Marien. De thuisploeg was iets sterker, maar wist dat niet uit te drukken in echte kansen. 

Het duel leek lange tijd af te stevenen op een gelijkspel, maar niets bleek minder waar. Na een voorzet vanaf links klom Nieuwkoop hoger dan de rest, waarna de oud-Feyenoorder raak kopte. Op 2 maart wordt in Antwerpen beslist wie de finale haalt. De andere finalist wordt Zulte Waregem of KV Mechelen.