'The Snake' Fledderus onder vuur: 'FC Groningen-directeur gaat over lijken'

'The Snake' Fledderus onder vuur: 'FC Groningen-directeur gaat over lijken'

02-02-2023 06:55
158

Nu het degradatiespook rondwaart bij FC Groningen komt Mark-Jan Fledderus steeds meer onder een vergrootglas te liggen. Het Algemeen Dagblad toont zich in een analyse bijzonder kritisch op de veertigjarige technisch directeur.

De krant wijst op Joshua Brenet, die een jaar geleden dicht bij een overstap naar FC Groningen was. Fledderus probeerde, toen een akkoord in de lucht hing, echter een nog betere deal uit het vuur te slepen, waarna de vleugelverdediger zich bedacht en voor FC Twente koos. Het geeft de handelswijze weer van de td, die altijd voor het maximale gaat. Bij onder meer de transfers van Jörgen Strand Larsen en Bjorn Meijer bracht het de club ook veel goed.

Volgens het AD speelt die houding hem echter parten nu FC Groningen in zwaar weer zit. Fledderus zou het menselijke aspect te weinig op waarde schatten en mensen daarmee tegen zich in het harnas jagen. Spelers vertrekken met mot uit de Euroborg en anderen keren niet terug zolang 'the snake', zoals een oud-speler hem noemde, er nog is. De kritiek luidt zelfs dat hij 'over lijken gaat'.

Ook ex-trainers, stafleden en andere medewerkers menen dat Fledderus geen weerstand duldt en vooral jaknikkers om zich heeft heeft verzameld. Binnen de club zou Fledderus bepaald niet als warme persoonlijkheid worden gezien. Hij is afstandelijk, niet empathisch en onder zijn leiding zou sprake zijn van spanningen op de werkvloer. 'Wanneer hij wel een poging doet zich in te leven in een ander, dan voelt dat niet oprecht aan, typeert een betrokkene', weet de krant.

Door het uitblijven van resultaten en het weinig succesvolle transferbeleid van de laatste tijd, neemt de druk op Fledderus toe. De hekkensluiter van de Eredivisie moet beslissen of het breekt met Fledderus, die in 2019 aan de slag ging, of dat hij het voordeel van de twijfel krijgt.