Ten Hag blij met Sancho, maar eist meer van United: 'Moeten aan normen voldoen'

Ten Hag blij met Sancho, maar eist meer van United: 'Moeten aan normen voldoen'

02-02-2023 08:14
20

Erik ten Hag kan zich opmaken voor zijn eerste finale met Manchester United, maar de Nederlandse manager is niet helemaal tevreden na het League Cup-duel met Nottingham Forest. Hij vindt dat de lat hoger moet liggen bij The Mancunians.

Op Old Trafford won United woensdagavond met 2-0, nadat het eerste duel al met 0-3 was gewonnen. Toch is Ten Hag kritisch. "De eerste helft was niet geweldig eerlijk gezegd. We speelden professioneel, maar het tempo lag te laag, we creërden niet genoeg kansen en we stonden toe dat zij kansen kregen. Dat mag niet gebeuren", analyseert de ex-coach van Ajax bij Sky Sports.

"Nottingham deed het goed. Ze verdedigden compact en wij vonden de openingen niet", vervolgt Ten Hag, die zag dat het na rust beter ging. "In de tweede helft was het iets beter met iets meer tempo. Ik denk dat we twee goede goals maakten." De Nederlander legt uit waarom hij zo kritisch is ondanks de geruststellende marge tegen Nottingham. "Wij willen ons elke dag verbeteren. Ik vind dat we een goed team hebben en we moeten hoge eisen stellen. Als we die normen niet halen, zijn we niet tevreden. In de eerste helft was ik niet tevreden. Wij zijn United en als speler van United moet je aan die normen voldoen."

Rentree Jadon Sancho
Ten Hag toonde zich tot slot tevreden met de terugkeer van Jadon Sancho, die voor het eerst sinds oktober in actie kwam. De Engelse aanvaller ontbrak de laatste maanden om fysieke en mentale redenen. Tegen Nottingham kreeg hij een halfuur speeltijd. "Het belangrijkste is dat hij geniet van het voetbal. Dat geeft energie en motivatie. Het onthaal van de fans was geweldig, dat zal hem nog meer pushen om zo door te gaan. We zien weer een glimlach bij hem."

Met de rentree van Sancho krijgt Ten Hag steeds meer smaken. "Met zijn geweldige kwaliteiten kan hij veel bijdragen aan het team. Zeker nu we verbeteren en steeds meer op de helft van de tegenstander spelen, komen zijn kwaliteiten het best tot hun recht."