Brobbey strijdlustig met Ajax: 'Moeten kampioen worden en ik wil topscorer worden'

Brobbey strijdlustig met Ajax: 'Moeten kampioen worden en ik wil topscorer worden'

02-02-2023 10:35 Laatste update: 11:18
206

Brian Brobbey krijgt de afgelopen weken behoorlijk wat kritiek over zich heen na een moeizame periode met Ajax. Ondanks dat gelooft de spits nog altijd in het kampioenschap én in het behalen van de topscorerstitel.

In gesprek met Ajax Life spreekt Brobbey zich uit over de doelen die hij dit seizoen nog wil behalen. "We zullen laten zien dat we het aankunnen. We moeten, en gaan, kampioen worden. We spelen om drie prijzen en die kunnen we allemaal winnen. En ik wil topscorer worden van de Eredivisie."

Ajax is tot nu toe bezig aan een zeer matig seizoen. Dat resulteerde onder meer in het ontslag van Alfred Schreuder. "In het begin van het seizoen ging het best goed, daarna raakten we zoekende. De kritiek op Ajax wordt soms overdreven. Mensen die kritiek hebben, kennen de tactische afspraken ook niet", aldus Brobbey. 

De spits, wiens teller op acht Eredivisie-doelpunten staat, keerde afgelopen zomer terug bij Ajax na een kort dienstverband bij RB Leipzig. Hij weet nog niet wanneer hij de Amsterdammers weer zal verlaten. "Ik ben al twee keer kampioen met Ajax geworden en dit seizoen verwacht ik dat de derde keer te worden. Dit seizoen ga ik dus ook voor de prijs van topscorer. Dat is niet per se een moment om weg te gaan, maar dan heb ik voor mijn gevoel wel wat laten zien bij Ajax. Zodra ik dat gevoel sterk heb, is alles mogelijk."