Aanhaken of afhaken voor Real Madrid: Valencia reist met angst naar het Bernabéu

Aanhaken of afhaken voor Real Madrid: Valencia reist met angst naar het Bernabéu

02-02-2023 18:00 Laatste update: 18:56

ADVERTORIAL – Aanhaken of afhaken, dat zijn de twee woorden die momenteel ongetwijfeld door de hoofden van de Real Madrid-selectie spoken. De Koninklijke neemt het donderdagavond op tegen Valencia in de Primera División en zal moeten winnen om koploper FC Barcelona in het zicht te kunnen houden. Op Jack's staat een mooie odd voor een ruime overwinning van Real Madrid.

Do or die

Real Madrid zag concurrent Barcelona woensdagavond met 1-2 zegevieren bij Real Betis, waardoor de druk er flink op staat. Het gat tussen de twee Spaanse voetbalrivalen bedraagt op moment van schrijven namelijk acht punten, waardoor een overwinning van Madrileense aard noodzakelijk is. Dat zal moeten gaan gebeuren tegen Valencia, de club waar begin januari nog tegen werd gespeeld in de halve finale van de Spaanse Supercopa (1-1, Real won na strafschoppen)

Valencia en het Estadio Santiago Bernabéu zijn geen vrienden

Wat voor Real Madrid spreekt, is dat Valencia de laatste jaren met pijn in de buik naar de Spaanse hoofdstad afreist. In 2017 werd er voor de laatste keer één punt mee naar de sinaasappelstad genomen, terwijl de laatste uitoverwinning zelfs alweer van maart 2008 dateert. Dat zijn geen statistieken om over naar huis te schrijven, en dan nog maar te zwijgen over de interne chaos die zich momenteel voordoet bij de club.

Gatusso out, González in

Waar trainer Gennaro Gatusso afgelopen zondag nog predikte dat hij ondanks het verlies bij Real Valladolid (1-0) het volste vertrouwen had in het elftal van Valencia, gingen de twee partijen afgelopen maandagavond uit elkaar. De club communiceerde dat de beslissing in goed overleg was genomen, maar volgens diverse Spaanse media kwam het afscheid vooral uit de koker van Gatusso. De Italiaan was ontevreden over het aankoopbeleid van de club, een reden die hem vaker op heeft doen stappen in zijn trainerscarrière.

Dat het rommelt binnen Valencia, is dus duidelijk. Voro González neemt het stokje tot het eind van het seizoen over en zal Los Che moeten gaan behoeden van degradatie naar de Segunda División.

De odd

Aangezien Real Madrid alles op alles moet zetten om zicht te blijven houden op Barcelona en omdat de situatie bij Valencia op zijn zachtst gezegd onzeker is, is de kans groot dat de thuisploeg er met de overwinning vandoor gaat. Op Jack's staat een mooie odd van 1.95 voor wanneer de Madrilenen met twee doelpunten verschil winnen, iets wat in de laatste vijf ontmoetingen tussen de twee clubs in Bernabéu gebeurde.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen: voetbalprimeur.nl/speel-bewust

Advertorial Kansspelen

Deze advertorial is helaas niet beschikbaar, omdat je volgens onze systemen niet in de wettelijke doelgroep valt content/uitingen over online kansspelen mag zien. Bezoek onze Speel Bewust-pagina voor meer informatie over online kansspelen.