Bosz spreekt op symposium: 'Dan moet je accepteren dat het soms niet goed gaat'

Bosz spreekt op symposium: 'Dan moet je accepteren dat het soms niet goed gaat'

02-02-2023 12:40
44

Net als onder meer bondscoach Ronald Koeman kwam Peter Bosz woensdag aan het woord tijdens het symposium Toekomst Betaald Voetbal van de KNVB. De 59-jarige oefenmeester focuste zich op het onderwerp aanvallen.

Bosz zit zonder club na zijn ontslag bij Olympique Lyon. "Winnen is voor mij niet voldoende", verkondigde hij aan alle trainers en technisch directeuren van de BVO's van het Nederlandse voetbal. 

De ex-trainer van Vitesse, Ajax, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen en Lyon vindt het minstens net zo belangrijk om het publiek te vermaken, terwijl hij ook het belang van hoog drukzetten en een goede restverdediging benadrukte. "Je wil winnen op een aantrekkelijke manier en voor mij is dat met aanvallend voetbal en door dominant te spelen. Met lef en durf, maar dan moet je ook accepteren dat het soms niet goed gaat", erkent hij.

Bosz wordt in verband gebracht met zijn oude club Ajax na het ontslag van Alfred Schreuder. De Telegraaf meldde echter dat de Apeldoorner nog niet is benaderd door de Amsterdammers, nadat hij in 2017 met onenigheid vertrok.