ED ziet transferprioriteiten voor PSV en laat namen De Vrij en Zerrouki vallen

ED ziet transferprioriteiten voor PSV en laat namen De Vrij en Zerrouki vallen

02-02-2023 13:06
249

De stofwolken van de winterse transferperiode zijn amper opgetrokken of PSV kijkt alweer vooruit. Het Eindhovens Dagblad benadrukt dat komende zomer 'een enorm belangrijke transferperiode lonkt' vanwege de nieuwe Champions League-opzet. De club lijkt zich op minstens vijf posities te willen versterken.

In het miljardenbal ligt voor de Nederlandse clubs straks minimaal zestig miljoen euro klaar. Algemeen directeur Marcel Brands stelde al dat PSV 'daar bij moet zijn'. Het ED denkt mee en oordeelt dat de nieuwe technisch directeur Earnest Stewart op meerdere plekken voor versterking moet gaan.

Het is geen verrassing dat PSV zoekt naar een nieuwe tweede keeper en een rechtsback, maar het lijkt logisch dat de club ook centraal achterin doorselecteert en een grote naam haalt. 'Stefan de Vrij zou een droomkandidaat voor de Eindhovenaren zijn natuurlijk', stelt de regionale krant. De Nederlandse verdediger loopt uit zijn contract bij Internazionale. Momenteel beschikt trainer Ruud van Nistelrooij over André Ramalho, Armando Obispo, Jordan Teze, Armando Boscagli en Jarrad Branthwaite. Pogingen om die laatste definitief over te nemen van Everton slaagden niet, waardoor het bij een huurdeal blijft.

PSV gaat er bovendien van uit dat Ibrahim Sangaré vertrekt. De Ivoriaan heeft een transferclausule van 37 miljoen euro. Het ED ziet Ramiz Zerrouki als mogelijke vervanger. Ook is de verwachting dat er 'minimaal een onbetwiste links- of rechtsbuiten' wordt aangetrokken. Afhankelijk van de prestaties van Thorgan Hazard en Fábio Silva en de mogelijkheden bij Borussia Dortmund en Wolverhampton kunnen daarnaast de Belg en de Portugees nog langer blijven.