Politie stopt strafzaak tegen Greenwood (Man United) ondanks zware aantijgingen

Politie stopt strafzaak tegen Greenwood (Man United) ondanks zware aantijgingen

02-02-2023 15:37 Laatste update: 15:38
150

Manchester United-aanvaller Mason Greenwood wordt niet langer verdacht van onder meer poging tot verkrachting, mishandeling en aanranding van zijn toenmalige vriendin. De politie van Manchester heeft bekendgemaakt dat het de strafzaak tegen Greenwood stopt.

Greenwood is al een meer dan een jaar verbannen bij Manchester United, nadat hij verdacht werd van meerdere strafbare feiten. De toenmalige vriendin van Greenwood deelde onder meer een audio-tap, waarin te horen was dat iemand, mogelijk Greenwood, haar min of meer dwingt tot seks. Er is echter een gebrek aan getuigen en bewijs, waardoor Greenwood niet langer wordt vervolgd.

Wedden

Meer odds

"Deze beslissing is niet lichtzinnig genomen", zo laat een woordvoerder van de politie weten. "Ondanks de belangstelling van de media en het publiek voor deze zaak, hebben we besloten om hier verder niet op in te gaan."

Bij Manchester United heeft Greenwood nog een contract tot medio 2025. Zijn laatste wedstrijd dateert van 21 januari 2022, toen The Red Devils in eigen huis tegen West Ham United speelden. Greenwood kwam toen 82 minuten in actie.