Aberdeen deed belofte aan Ajax-huurling Gorter: 'Heb die toezegging wel gekregen'

Aberdeen deed belofte aan Ajax-huurling Gorter: 'Heb die toezegging wel gekregen'

02-02-2023 16:20 Laatste update: 16:28
18

Jay Gorter wordt de eerste keeper van Aberdeen FC. Die toezegging heeft de club hem gedaan, zo vertelt Gorter in #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur. De doelman die onder contract staat bij Ajax kijkt uit naar zijn tijd in Schotland, waar hij verwacht genoeg te doen te krijgen.

Op Deadline Day rondde Gorter zijn huurtransfer naar Aberdeen af. De jeugdinternational vertelt in #DoneDeal dat hij de eerste keeper wordt bij de Schotse club. "Ja, die toezegging heb ik gekregen. Ik ben hier natuurlijk naar toe gegaan voor speelminuten. Dat is voor deze huurperiode wel belangrijk."

"Natuurlijk heb ik research gedaan en gesprekken gevoerd met de leiding", gaat Gorter verder. "Iedereen weet dat de Schotse competitie vroeger bekend stond om zijn kick and rush, dat is nu wel veranderd door Rangers, Celtic en andere ploegen die het ook goed doen. Het is nu wat technischer geworden. Een iets fysiekere competitie trekt me ook wel aan. Ik verwacht dat ik wel genoeg te doen krijg en dat is ook belangrijk voor mij."

Gorter moet wel wennen aan zijn nieuwe omgeving. Het is de eerste keer dat hij bij een buitenlandse club gaat spelen. "Er komen veel nieuwe dingen op me af, het is hier heel anders dan in Nederland. De eerste dagen waren wel een beetje hectisch. Ik probeer alles een plek te geven en te focussen op voetbal, maar soms is dat lastig."

Ajax
Als Gorter bij Ajax in actie kwam, speelde hij vaak bij Jong Ajax. De talenvolle doelman was op zoek naar meer uitdaging. "Ik heb het er vaak met Ajax over gehad dat het tijd was om een stap over de Keuken Kampioen Divisie heen te zetten. Ik wilde kijken naar een grotere competitie om speelminuten in te maken", besluit hij.