Lodeweges verlaat Heerenveen per direct: 'Ajax kwam als een enorme verrassing'

Lodeweges verlaat Heerenveen per direct: 'Ajax kwam als een enorme verrassing'

02-02-2023 16:37
59

Bij sc Heerenveen balen ze van de exit van Dwight Lodeweges. De voormalig oefenmeester van de Friezen was recent toegetreden tot de raad van commissarissen, maar vertrekt nu naar Ajax.

In Amsterdam wordt Lodeweges de rechterhand van John Heitinga, die het seizoen afmaakt als hoofdtrainer. "Het is heel mooi voor Dwight dat hij deze kans krijgt", reageert Dennis Gijsman, voorzitter van de rvc van Heerenveen, in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Dat is hem ook van harte gegund. Dwight is een prettig mens met veel voetbalkennis."

"We hebben de voorbije periode intensief met elkaar samengewerkt, want gevoelsmatig waren we al langer met elkaar onderweg dan onze officiële startdatum van 1 januari", gaat Gijsman verder. "Het is voor ons en Heerenveen hartstikke jammer dat hij nu al vertrekt. Een tegenvaller ook. Zowel voor Dwight als voor ons kwam Ajax als een enorme verrassing."

Gijsman ziet dat Lodeweges nog steeds het liefst een rol in het trainersvak vertolkt. "Hij is een voetbaldier in hart en nieren, en vertelde ons dat hij uiteindelijk het liefste op het veld wilde staan. Hij moet uiteraard zijn eigen keuzes maken. Maar dit gegeven moeten we wel meenemen richting de toekomst, als we een nieuwe voetbalman voor onze rvc gaan zoeken. We zijn blij dat Henny Groot Kormelink zijn rol tijdelijk wil invullen."