Belager Tadic vrijgesproken, maar moet alsnog vier maanden de cel in

Belager Tadic vrijgesproken, maar moet alsnog vier maanden de cel in

02-02-2023 17:15
95

De 27-jarige man die werd verdacht van de 'roofoverval' op Dusan Tadic is vrijgesproken, maar moet alsnog vier maanden de cel in. De Amsterdamse rechtbank heeft de man namelijk wel veroordeeld voor geweldpleging.

Vorig jaar werd Tadic opgewacht door twee mannen met motorhelmen op. Ze wilden de Ajax-captain vermoedelijk beroven, waarna Tadic het op het lopen zette. Daarna kwam het tot een confrontatie. Een 27-jarige Amsterdammer is al voor de rechter verschenen, naar de andere man loopt nog een onderzoek.

De rechtbank van Amsterdam heeft één van de verdachten vrijgesproken voor de verdenking van poging tot diefstal met geweld. "Het opwachten en achtervolgen van Tadic is onvoldoende om aan te nemen dat die gedragingen tot doel hadden geld of goederen afhandig te maken. De rechtbank zal verdachte daarom vrijspreken van de poging tot diefstal met geweld."

Het voorval vond plaats in de nacht van 27 op 28 juli 2022. In het Conservatorium Hotel in de Van Baerlestraat, waar de Ajax-speler naartoe was gevlucht, werd de politie gebeld.