'Goed nieuws voor Arteta: Arsenal bereikt akkoord met toptalent'

'Goed nieuws voor Arteta: Arsenal bereikt akkoord met toptalent'

02-02-2023 20:57
11

Arsenal-fans kunnen opgelucht ademhalen. De Londense club is rond met Gabriel Martinelli over een nieuw contract. Zijn huidige verbintenis liep in 2024 af. Martinelli heeft zich ontpopt tot basisspeler dit seizoen.

Arsenal had de optie om zijn contract automatisch te verlengen tot 2026, maar The Athletic meldt dat er inmiddels een geheel nieuw contract klaar ligt om ondertekend te worden door de Braziliaan, die het jawoord al heeft gegeven. 

Martinelli gaat er in financieel opzicht op vooruit, lijkt het. Het nieuwe contract is helemaal bijgesteld met Martinelli's huidige rol in de ploeg van trainer Mikel Arteta. Volgens The Sun wordt zijn salaris verdubbeld en strijkt hij nu 180 duizend pond per week op. William Saliba en Bukayo Saka zijn de volgende in de rij.

Martinelli maakt veel indruk in het shirt van Arsenal dit seizoen. De buitenspeler was in 27 wedstrijden al elf keer trefzeker. Arsenal is de koploper in de Premier League met 50 punten. Dat zijn er vijf meer dan nummer twee Manchester City.