'Goed nieuws voor Karsdorp: Roma optimistisch over relatie met de Nederlander'

'Goed nieuws voor Karsdorp: Roma optimistisch over relatie met de Nederlander'

02-02-2023 22:00 Laatste update: 22:03
32

AS Roma werkt aan het herstellen van de band met Rick Karsdorp, meldt Gianluca di Marzio. De Nederlander raakte na een ruzie met José Mourinho buiten beeld, maar zijn club wil hem er nu weer graag bijhouden. Voor de eveneens in opspraak geraakte Nicolo Zaniolo lijkt de situatie juist steeds uitzichtlozer te worden.

Karsdorp ging onlangs ook weer mee op trainingskamp met zijn ploeg en in oefenwedstrijden maakte hij zijn eerste minuten na het voorval met Mourinho. In november noemde de trainer Karsdorp een verrader en wilde hij de Nederlander niet meer bij de selectie hebben. Sinds die maand speelde de vleugelverdediger niet meer voor AS Roma en sloeg hij zelfs een tijdje trainingen over omdat hij naar Nederland was gevlogen.

Nu lijkt het geschil tussen trainer en speler dus langzaamaan opgelost te gaan worden. AS Roma gaat Karsdorp ook weer inschrijven voor de Europa League. Op 16 februari spelen de Romeinen daar bij de laatste 32 tegen Red Bull Salzburg. Karsdorp speelde dit seizoen elf wedstrijden voor AS Roma, waarvan twee in de Europa League. 

Ondertussen lijkt de situatie van Zaniolo bij AS Roma steeds meer te verergeren. De Italiaan wilde deze winter heel graag vertrekken bij de Romeinen, maar een transfer naar Bournemouth ketste op het laatste moment af. Hij kreeg bedreigingen van de Italiaanse fans en zijn club neemt hem zijn vertrekwens ook niet in dank af. Roma is van plan om Zaniolo dan ook niet in te schrijven voor de Europa League.