Juventus blijft zicht houden op een prijs en bereikt halve finale van Coppa Italia

Juventus blijft zicht houden op een prijs en bereikt halve finale van Coppa Italia

02-02-2023 23:10
6

Juventus heeft donderdagavond de halve finale van de Coppa Italia bereikt. Door een 0-1 zege op SS Lazio houdt de ploeg van trainer Massimiliano Allegri zicht op alsnog een prijs dit seizoen.

Voor Juventus is dit seizoen alles behalve datgene waar ze op gehoopt hadden. De ploeg werd in de groepsfase uit de Champions League gegooid en moest vijftien punten mindering slikken in de Serie A. Europees voetbal lijkt daardoor ver weg, maar ze hebben alsnog kans op een prijs. De Coppa Italia ligt nog steeds binnen handbereik voor de getergde ploeg uit Turijn.

De afgelopen drie wedstrijden van Juventus gingen ook verloren, waardoor de druk erop lag om in de Coppa Italia dan wel te winnen. Gelukkig was daar in minuut 44 centrumverdediger Gleison Bremer als de reddende engel. Hij kopte een voorzet van Filip Kostic tegen de touwen, waarmee hij ook het enige doelpunt van de wedstrijd maakte. Juventus gaat door naar de halve finale van de Coppa Italia, SS Lazio ligt officieel uit het bekertoernooi.

Juventus zit samen met Cremonese, Fiorentina en Internazionale nog in het toernooi. Laatstgenoemde is de tegenstander van de Oude Dame in de halve finale. 4 en 25 april worden die twee wedstrijden afgewerkt.