'Het spel dat Bosz zou willen spelen is voor de achterhoede van Ajax nu te lastig'

'Het spel dat Bosz zou willen spelen is voor de achterhoede van Ajax nu te lastig'

03-02-2023 07:02
65

Marciano Vink vindt het niet gek dat Ajax in de zoektocht naar een nieuwe trainer niet uitgekomen is bij Peter Bosz. De analist vertelt bij ESPN dat de combinatie tussen de Nederlandse coach en de huidige spelersgroep volgens hem niet de juiste was geweest, ook al is hij zelf groot fan van de Nederlandse trainer.

"Als je deze groep heel goed analyseert dan denk ik dat nu instappen niet goed zou zijn voor Bosz", vertelt de oud-speler van Ajax. "Ik ben best wel voorstander van Bosz, alleen met deze achterhoede en de restverdediging is het spel dat hij wil spelen voor deze groep net even iets te lastig. Dan krijg je een soort tegenstelling in wat een trainer wil en wat een groep ook daadwerkelijk aankan. En ik weet niet of je dat als coach wel echt moet willen."

Vink ziet de reden voor deze mismatch dus vooral in de achterhoede. "Bosz gaat natuurlijk ook zijn accenten aanleggen, voornamelijk in aanvallend opzicht. Dan ben ik een beetje bang dat het achterin en misschien op het middenveld, wel echt te broos is op dit moment. Dus laat Heitinga dit gewoon afmaken en kijk waar het Ajax brengt." Donderdag werd bekend dat John Heitinga het seizoen officieel mag afronden als trainer van de hoofdmacht in Amsterdam.