Slot verklapt basisklant tegen PSV: 'Dat kan ik wel zeggen, ja'

Slot verklapt basisklant tegen PSV: 'Dat kan ik wel zeggen, ja'

03-02-2023 14:41 Laatste update: 15:05
61

Trainer Arne Slot bereidt zich voor op de kraker tegen PSV, maar doet dat zonder Sebastian Szymański. De Pool heeft knieklachten en is uitgeschakeld. Het ligt in de lijn der verwachting dat Quinten Timber hem vervangt op de tienpositie.

Slot bevestigt dat Timber tegen PSV in de basisopstelling staat. De oefenmeester verwacht dat hij een uur kan meespelen. "Dat denk ik wel, maar dat zal wel moeten blijken. Tegen NEC viel hij een halfuur in en toen zag het er niet uit alsof hij dat heel makkelijk volhield, maar in Enschede speelde hij drie kwartier heel goed. Quinten gaat starten, dat kan ik wel zeggen."

Slot gaat op zijn persconferentie ook in op het herstel van Gernot Trauner. "Ik heb wel eens gezegd: in een stout scenario hou ik er rekening mee dat hij het hele seizoen niet meer speelt. Als je dat als lijdraad neemt dan gaat het nu inderdaad hartstikke goed, maar dat is nooit het beeld geweest wat de medische staf geschetst heeft. Zij hebben altijd wel gedacht dat hij ruimschoots voor het einde van het seizoen weer fit zal zijn."

"Trauner heeft wel meerdere issues die opgelost moesten worden en dat lijkt op dit moment goed te gaan. Hij zit pas in het begin van zijn revalidatie, maar ik ben voorzichtig optimistisch", besluit Slot.