'Besluit dat ik als directeur van Groningen genomen heb, valt me als mens zwaar'

'Besluit dat ik als directeur van Groningen genomen heb, valt me als mens zwaar'

3 februari - 15:21
49

Wouter Gudde, algemeen directeur bij FC Groningen, neemt tot nader order het takenpakket van Mark-Jan Fledderus over. De Trots van het Noorden maakte eerder op de vrijdag bekend te breken met de technisch directeur.

In een statement van Groningen werd duidelijk dat er 'onvoldoende vertrouwen' in Fledderus was. "De vraag was dan steeds: heb je genoeg vertrouwen in het voetbaltechnische beleid voor de langere termijn? Daar kon ik nu niet meer met ja op antwoorden. Daar ligt een heel palet aan afwegingen onder, maar dat laat ik tussen mij en Mark-Jan", zegt Gudde tegen Voetbal International.

Het besluit om Fledderus aan de kant te zetten, doet de algemeen directeur pijn. "Het besluit dat ik genomen heb, neem ik als directeur van de club, als mens valt het me zwaar. Er zijn dingen geschreven over Mark-Jan waar ik niets aan bij wil dragen. Persoonlijk heb ik namelijk heel fijn met hem samengewerkt", stelt Gudde, die ook kritisch is op zijn eigen handelen. "Misschien had ik dingen anders moeten doen, of had ik op bepaalde momenten naar voren moeten stappen, bijvoorbeeld bij gevechtjes in de media."

Het is nog niet bekend hoe Groningen de vacature gaat invullen. Gudde bevestigt dat hij de taken van Fledderus voorlopig op zich neemt. "Er zijn uiteindelijk verschillende modellen waar je aan kunt denken", zegt hij. "PSV heeft bijvoorbeeld wel een statutaire technisch directeur benoemd, terwijl Feyenoord juist kiest voor een algemene directeur met daaronder een stevig scoutingsapparaat. FC Utrecht heeft de technische portefeuille op zijn beurt over twee mensen verdeeld. Er zijn dus veel richtingen om over na te denken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie