Van Ginkel levert 'tonnen' in: 'Kon ook naar Midden-Oosten, maar dit is mooier'

Van Ginkel levert 'tonnen' in: 'Kon ook naar Midden-Oosten, maar dit is mooier'

3 februari - 19:41
56

Marco van Ginkel moet 'tonnen' inleveren om bij Vitesse te gaan voetballen, maar de middenvelder kijkt enorm uit naar zijn tijd in Arnhem. Van Ginkel speelt liever bij zijn jeugdliefde dan in de zandbak.

Op Deadline Day keerde Van Ginkel na 9,5 jaar terug bij Vitesse. "Ik ga heerlijk samen voetballen met Davy (Pröpper, red.)", zegt de oud-captain van PSV enthousiast tegen de Gelderlander. "Een dorpsgenoot. Scherpenzeel is zo de hofleverancier van Vitesse. Samen met Polen, ja. Daar zijn er ook twee van in de selectie, haha. Voor mij draait alles om genieten."

"De liefde voor het voetbal, dat is de grote drijfveer. Ik had ook in het Midden-Oosten kunnen zitten. Maar dit is mooier", is Van Ginkel duidelijk. De Oranje-international levert tonnen aan salaris in bij Vitesse, zo weet de Gelderlander. "Of ik dan ver vooruit kijk? Met Pröpper en Vitesse straks Europa in? Dat zou heel erg mooi zijn, maar laten wij eerst maar eens in de Eredivisie blijven. Dat gaat voor alles."

De transfer van Van Ginkel werd niet zonder slag of stoot afgerond. "Ik moet zeggen dat er die laatste dag ook even een moment van twijfel was. ’s Middags was de deal absoluut nog niet zeker. Dus dan zit er toch druk op. En je moet uiteindelijk ook een handtekening op de goede plek zetten, hè. Of het juiste formulier opsturen. Bij Hakim Ziyech en Chelsea is dat allemaal verkeerd gegaan. Het zal je overkomen. Het is alles bij elkaar wel een gekkenhuis."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie