Brands ziet PSV, Ajax en Feyenoord 'worstelen': 'Het is lastig om te zien'

Brands ziet PSV, Ajax en Feyenoord 'worstelen': 'Het is lastig om te zien'

3 februari - 20:29
80

Marcel Brands ziet dat er een schaarste aan technisch directeuren is in Nederland. De algemeen directeur van PSV pleit voor het opleiden van td's en gaat ook in op het ontslag van collega Mark-Jan Fledderus bij FC Groningen.

Het valt Brands op dat veel bonden en clubs in Nederland zoeken naar een technische man. "Het is lastig om te zien dat heel veel clubs daar toch mee worstelen", zegt hij tegen de NOS. "Een paar weken geleden, nog voordat wij Stewart (de nieuwe td van PSV, red.) aantrokken, waren PSV, Ajax, Feyenoord, de KNVB en de ECV allemaal op zoek naar een technische man."

"Wij en de KNVB hebben die positie inmiddels ingevuld, maar het is best lastig om stabiele mensen te vinden die het vak willen leren en ook de kans krijgen om door te groeien", gaat Brands verder. "Dit is ook een ervaringsvak, dit is net als coach zijn een andere tak van sport in een voetbalorganisatie. We moeten toch eens kijken of we in Nederland mensen op kunnen leiden. Daar zijn we hier goed in, dus ik denk dat we ook een land zijn dat uitermate geschikt is om td's op te leiden."

Zelf begon Brands als technisch directeur bij RKC Waalwijk, waar hij zichzelf in de luwte kon ontwikkelen. Niet iedereen krijgt die kans. Fledderus kreeg deze week te maken met de 'harde leerschool', toen hij ontslagen werd bij Groningen. "Ik denk dat dit voor hem een goede les is", zegt Brands. "Hij is in het begin heel succesvol geweest, de laatste tijd wat minder. Dan krijg je kritiek en dat hoort uiteindelijk allemaal bij het vak en het leven van een td. Hem kennende komt hij wel weer terug."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie