Heracles profiteert optimaal van blamage FC Eindhoven, NAC onderuit bij ADO

03-02-2023 22:00 Laatste update: 04-02-2023 00:12
59

Heracles Almelo heeft vrijdagavond gehakt gemaakt van Jong FC Utrecht: 6-1. Daarmee loopt het drie punten uit op naaste achtervolger FC Eindhoven, dat zich blameerde op bezoek bij laagvlieger FC Dordrecht.

Heracles Almelo - Jong FC Utrecht
Heracles had geen kind aan Jong Utrecht en had het klusje binnen een mum van tijd geklaard. Nikolai Laursen opende na acht minuten de score met een rake strafschop. Justin Hoogma maakte een kwartier later de 2-0, waarna Anas Ouahim en Emil Hanson nog voor rust de 4-0 op het scorebord zette.

De bezoekers, die vrij kansloos waren, deden na een klein uur spelen nog wat terug via Mees Rijks. In de laatste fase van het duel sloeg Lasse Wehmeyer nog twee keer toe: 6-1. Door de simpele en ruime overwinning hebben de Heraclieden nu 47 punten, zes minder dan PEC Zwolle. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie speelt komende maandag pas. Ook loopt Heracles verder uit op de huidige nummer drie: FC Eindhoven.

FC Dordrecht - FC Eindhoven
FC Eindhoven heeft zichzelf vrijdag een hele slechte dienst bewezen in de strijd om het kampioenschap in de KKD. Er werd met 3-0 verloren op bezoek bij FC Dordrecht, dat vijftiende staat. De grote man van de avond was Tidjany Chabrol Touré. Hij maakte zowel het tweede als derde doelpunt aan Dordtse zijde, nadat Pepijn Doesburg al na tien minuten spelen voor de 1-0 had gezorgd. Mauro Savastano tekende in de slotfase zelfs nog voor de pijnlijke 4-0. Door de nederlaag bedraagt het gat tussen FC Eindhoven en Heracles nu acht punten.

Almere City - Jong PSV
Bij Jong PSV is Jason van Duiven momenteel de man in vorm. De zeventienjarige spits uit Almelo was ook tegen het hoger geklasseerde Almere City enorm van waarde. Met een doelpunt halverwege de eerste helft en halverwege de tweede helft zorgde hij er voor dat de Eindhovenaren verrassend met drie punten vertrekken uit Flevoland. Lance Duijvestijn bracht Almere in de 83e minuut nog wel terug in de wedstrijd, maar dat bleek te laat.

ADO Den Haag - NAC Breda
Peter Hyballa is op bezoek bij het ADO Den Haag van Dick Advocaat tegen zijn eerste nederlaag opgelopen als nieuwe trainer van NAC Breda. Na een 5-1 zege op Jong AZ vorige week vrijdag, was ADO vrijdagavond met 2-1 te sterk. Beide doelpunten vielen al in de eerste helft. Jordy Wehrmann maakte na 23 minuten spelen de 1-0, waarna Tijs Velthuis met een eigen doelpunt vlak voor rust voor de 2-0 zorgde. Odysseys Velanas bracht in de slotfase nog even de spanning terug, maar daarna werd er niet meer gescoord.

Willem ll - Helmond Sport
Willem ll weet weer wat winnen is. Na twee nederlagen op rij versloegen de Tilburgers vrijdag in eigen huis Helmond Sport met 5-1. Leeroy Owusu, Elton Kabangu, Jizz Hornkamp, Max Svensson en Jeremy Bokila waren trefzeker. Bij de bezoekers maakte Martijn Kaars het enige doelpunt.