Lovende woorden voor Bijlow: 'Denk dat hij bij de top van Nederland hoort'

Lovende woorden voor Bijlow: 'Denk dat hij bij de top van Nederland hoort'

4 februari - 12:15
60

Patrick Lodewijks kijkt er naar uit om weer keeperstrainer bij Oranje te zijn. De Eindhovenaar komt in de selectie van het Nederlands elftal zelfs een goede bekende tegen, Feyenoord doelman Justin Bijlow.

Lodewijks is doorgaans de vaste keeperstrainer van Ronald Koeman en had de laatste jaren dus een druk programma. Alleen in de tijd dat de bondscoach bij FC Barcelona zat sloot Lodewijks niet aan bij de staf. Hij is dan ook blij dat hij bij Oranje de keepers weer onder zijn hoede mag nemen. ""Leuk weer ja. Ik heb een tijd niets gedaan. Dat is me, moet ik zeggen, ook heel goed bevallen. Maar het is mooi dat ik weer aan de slag kan", vertelt Lodewijks bij RTV Rijnmond.

Met Bijlow ziet Lodewijks dus een oude bekende terug bij Oranje, maar van een voortrekkersrol is volgens de keeperstrainer absoluut geen sprake. "Ik vind het hartstikke mooi hoe hij er opstaat. Maar ik kijk nu wel met een andere blik naar hem. De lat ligt nu op het niveau Oranje. Die lat moet aangetikt worden. Maar Justin is een talent. Dat is hij nog steeds, met zijn 25 jaar. Als keeper blijf je lang een talent. Maar het gaat nu snel met hem, ook door de Europese wedstrijden met Feyenoord."

Bij Feyenoord ziet Lodewijks ook een mooie ontwikkeling bij Bijlow. "Hij is rustiger. Het lijkt wel of hij, en dit klinkt een beetje ingewikkeld, wat over heeft. Hij heeft ook best wat kritiek gekregen over zijn fitheid. Maar als je die gevallen apart analyseert, zijn het vaak contactblessures geweest. Ook dat is ervaring. Ik denk dat Justin wel tot de top van Nederland behoort."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie