LIVE-discussie: Jorginho begint op de bank bij zijn eerste duel met Arsenal

LIVE-discussie: Jorginho begint op de bank bij zijn eerste duel met Arsenal

04-02-2023 13:02
1

Winteraankoop Jorginho begint niet direct in de basis bij Arsenal. De koploper van de Premier League neemt het zaterdag op tegen degradatiekandidaat Everton, maar de Italiaanse middenvelder maakt dus geen negentig minuten. Voor Sean Dyche is het zijn eerste wedstrijd als trainer van Everton.

Mikel Arteta kiest bij the Gunners niet voor verrassingen in de basiself. De achterhoede wordt zoals altijd gevormd door Aaron Ramsdale op doel en achterin Ben White, Gabriel, William Saliba en Oleksandr Zinchenko. Op het middenveld krijgt Thomas Partey de voorkeur boven Jorginho. De Ghanees speelt naast Martin Odegaard en Granit Xhaka. In de aanval begint Gabriel Martinelli, die onlangs zijn contract verlengde. Ook Bukayo Saka en Eddie Nketiah spelen in de basis.

Voor Dyche is het dus zijn eerste wedstrijd als trainer van Everton. Hij nam het stokje over van de onlangs ontslagen Frank Lampard. Onder de oud-middenvelder gleed Everton steeds meer af en is de club nu terug te vinden op de een na laatste plek in de Engelse Premier League. Met een overwinning op koploper Arsenal klimt Everton naar de plekken boven de degradatiestreep.

De opstellingen:

Everton: Pickford, Coleman, Coady, Tarkowski, Mykolenko, McNeil, Doucoure, Gana, Onana, Iwobi, Calvert-Lewin.

Arsenal: Ramsdale, White, Saliba, Gabriel, Zinchenko, Partey, Odegaard, Xhaka, Saka, Nketiah, Martinelli.