Van der Ree moest 'slikken' na ontslag Fledderus: 'Maar ik zie ook waar we staan'

Van der Ree moest 'slikken' na ontslag Fledderus: 'Maar ik zie ook waar we staan'

04-02-2023 14:13
44

FC Groningen-trainer Dennis van der Ree moest even slikken toen hij van het ontslag van Mark-Jan Fledderus te horen kreeg, maar heeft ook begrip voor de beslissing. Dat laat hij weten in gesprek met RTV Noord.

"Ik had donderdag een afspraak waar Mark-Jan ook bij zou zijn", begint Van der Ree. "Tot hij belde dat hij er niet bij zou zijn. Dat was wel even schrikken. Vrijdag heb ik de spelers ingelicht over het besluit en Wouter Gudde heeft de staf ingelicht." Van der Ree vindt het vervelend dat het zover heeft moeten komen. "Ik heb gezien hoe hard hij werkt, hoeveel hij ervoor doet en ik zag hoe emotioneel hij was toen hij afscheid nam. Als je iemand in tranen ziet, dan raakt je dat", zegt hij bij de omroep

Gezien de plek op de ranglijst, heeft de oefenmeester ook begrip voor het besluit. "Ik zie ook waar we staan, dus dan begrijp ik dat de directie daar over nadenkt. We staan waar we staan, dus dan kan ik het besluit begrijpen."

Van der Ree is strijdlustig, want hij heeft goede dingen gezien in de laatste twee wedstrijden. "We hebben nieuwe energie in de ploeg en ik vond dat we de laatste twee wedstrijd behoorlijk speelden. Door de nieuwe aanvallende impulsen denk ik dat we nu ook gevaarlijk kunnen worden bij de tegenstander", besluit hij.