Gakpo krijgt flinke kritiek na Liverpool-nederlaag, Engelse media zien crisis

Gakpo krijgt flinke kritiek na Liverpool-nederlaag, Engelse media zien crisis

04-02-2023 20:55 Laatste update: 21:08
170

Na een nieuwe oorwassing voor Liverpool tegen Wolverhampton Wanderers krijgt ook Cody Gakpo stevige kritiek in Engeland. De Nederlandse vleugelaanvaller kan zijn stempel nog niet drukken op het spel van The Reds, die met 3-0 verloren op Molineaux.

Van The Liverpool Echo krijgt Gakpo een 3. Alleen Joe Gomez (2) krijgt een lager cijfer. 'Na een stap vooruit vorig weekend, had de linkerflank er in de eerste helft net zo goed niet kunnen zijn', luidt de harde kritiek van de lokale krant. 'Hij leefde in de tweede helft iets op, maar de eindpass was niet erg goed. Werd gewisseld.' Ook 90Min beoordeelt het optreden van Gakpo met een 3. 'Hij moet wat fysiek tonen en uit de marge van het spel treden. Weinig tot geen invloed.'

Fansite This is Anfield is het meest coulant met een 5. 'Weer terug aan de linkerflank na drie duels als valse nummer negen. Hij was niet de slechtste speler van Liverpool, maar hij had moeite om zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Af en toe had hij netjes voetenwerk en hij had een assist kunnen krijgen na een bal op Salah. Zelf kreeg hij geen noemenswaardige kansen. A work in progress', klinkt het.

Klopp
Liverpool-manager Jürgen Klopp is vol ongeloof. "Een verschrikkelijke start met twee snelle goals. Dat kan niet gebeuren. We hadden beter moeten verdedigen. We waren passief. Ik kan het niet verklaren, er is geen excuus. Maar het gebeurde wel", zegt hij bij Viaplay. "Daarna kregen we een beetje controle. Ik denk dat we ongeveer 45 minuten goed speelden, maar we scoorden niet. Dat vat het wel samen. Als je zo begint, verdien je het niet. Ik ben zó boos en teleurgesteld over dat eerste kwartier. Ik heb er geen woorden voor."

In Engelse media is er flinke kritiek voor Liverpool. 'Hongerige Wolves storten het afbrokkelende regime van Klopp in een crisis', kopt The Times. 'De winter van somberheid van The Reds blijft nieuwe diepten bereiken', stelt The Guardian. Liverpool verloor nu drie van zijn laatste vier Premier League-duels. De topper tegen Chelsea eindigde onbeslist.