FC Utrecht dankt Douvikas en zet Heerenveen op afstand

FC Utrecht dankt Douvikas en zet Heerenveen op afstand

04-02-2023 22:01
132

FC Utrecht heeft een gaatje geslagen met sc Heerenveen. In een rechtstreeks duel was de ploeg van coach Michael Silberbauer met 1-0 te sterk. Anastasios Douvikas was weer het goudhaantje.

FC Utrecht speelde vorige week op spectaculaire wijze gelijk tegen AZ (5-5), terwijl sc Heerenveen een reactie moest laten zien na de 1-3 tegen Vitesse. Zowel de Domstedelingen als de Friezen konden voor rust niet aan die verwachtingen voldoen. Beide teams kregen wel wat kansen, maar echt spektakel bleef uit in een gelijkopgaande wedstrijd.

In de tweede helft was er al snel een vervelende blessure voor debutant Jeffrey Bruma. De verdediger kwam bij de achterlijn ten val, waarna hij met zijn linkerhand onder de boarding terecht kwam. Onder begeleiding van een dokter ging hij van het veld.

Ondertussen voerde Utrecht de druk wat op, nadat Heerenveen aanvankelijk nog de iets betere kansen kreeg. Doelman Xavier Mous bracht redding op een vrije trap van Taylor Booth en een uithaal van Can Bozdogan. Niet veel later was de vervanger van Andries Noppert echter alsnog geklopt na een overtreding op Boussaid. De strafschop van Anastasios Douvikas was niet goed, maar was wel raak: 1-0. Na zijn hattrick tegen AZ van vorige week was het al de elfde goal van het seizoen van de Griek.

Utrecht probeerde voor eigen publiek door te drukken na die bevrijdende openingstreffer. De prima keepende Mous stopte kopballen van Bozdogan en Sander van de Streek. Vrijwel uit het niets dacht Heerenveen alsnog gelijk te maken, maar door de 1-1 van Ché Nunnely ging een streep vanwege buitenspel.

Utrecht staat nu steviger op de zevende plaats. Nummer acht Heerenveen heeft zes punten minder.