Emmen blijkt weer niet te verslaan thuis: Vitesse morst punten

04-02-2023 21:56 Laatste update: 22:12
68

Vitesse heeft in de slotfase de zege uit handen gegeven op bezoek bij FC Emmen, dat daardoor nog altijd pas één thuisnederlaag leed dit seizoen. De Drentse club knokte zich tegen de Arnhemmers terug van een 0-2 achterstand: 2-2.

Davy Pröpper stond voor het eerst weer in de basis bij Vitesse. Hij zag dat er aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht was. Na 33 minuten was het raak voor Million Manhoef, die zeer fraai werd bediend door Kozlowski en koel bleef oog-in-oog met Mickey van der Hart. Niet veel later stond het al 0-2 doordat Carlens Arcus de bal goed mee kreeg van Melle Meulensteen.

Emmen, dat flink wat spelers moest missen vanwege blessures, deed vlak voor rust echter wat terug, met wat hulp aan Arnhemse zijde. Eerst leverde Flamingo de bal zomaar in, waarna Kjell Scherpen een schot van Mark Diemers losliet. In de rebound profiteerde Jasin-Amin Assehnoun.

De thuisploeg voerde de druk in de tweede helft op, maar met hangen en wurgen bleven de bezoekers lang overeind. In de 87e minuut viel de verdiende gelijkmaker alsnog. Na een actie van Romeny werkte Vitesse-verdediger Dominik Oroz onder druk van Ahmed El Messaoudi in eigen doel (2-2).